PROJEKTI

Više od 300 uspešno realizovanih projekata, različitih formi, struktura

i na različitim lokacijama.

 

Zavirite u naše projekte!

Javni bazeni – Aqua Park

Kompleks javnih bazena Hollywood u Beogradu 

 

Kompleks javnih bazena Hollywood u Beogradu

Privatni Bazen

Rezidencialni skimerski bazen sa rasvetom u Dubu.

 

Rezidencialni skimerski bazen sa rasvetom u mestu Dub u Crnoj Gori

Javni Bazen

Bazeni sa rasvetom Mošin Gaj u Kraljevu

 

Javni bazen Mošin Gaj

 

Najčešće Postavljena Pitanja

Koja je idealna dubina bazena?

140cm je idealna dubina bazena, gde možete da plivate, skačete a i uživate i igrate odbijku i ostale vodene igre.

Koliko traje izgradnja bazena?
Izgradnja bazena zavisi od mnogo faktora: lokacije, veličine, oblika, klimatskih uslova. Al recimo da je optimalno vreme izgradnje betonskih bazena 60 dana. 15 dana pripremni radovi, 15 dana izgradnja betonske školjke bazena (postavljanje oplate, armature i ugradnja betona), 20 dana sušenje betona koje je jako bitno kako bi hidroizolacija i pločice bile što kvalitetnije, 15 dana završna obrada hidroizolcija i postavljanje pločica.
Koja je cena betonskih bazena?
Na cenu bazena utiče vise faktora: tip bazena, veličina bazena, tip hidromašinske opreme da li bazen ima samo osnovnu filtracionu opremu ili i dodatnu kao što je grejanje vode, hidromasaže, slapovi, turbo jet itd…zatim zavisi i od završne obrade bazena tj pločica. Zato je nezahvalno uopšteno govoriti o ceni bazena. Na primer skimerski bazen sa osnovnom opremom dimenzija 8×4 i sa staklenim mozaikom iznosi 24000€ dok je isti bazen koje je prelivni 30% skuplji. Predlažemo vam da nas kontaktirate putem emaila kako bismo vam izračunali cenu za vaš bazen.
Koji je proces izgradnje betonskih bazena?
Izgradnja betonskih bazena se sastoji iz pripremnih radova, armiračko betonskih radova i završnih radova. Pripremni radovi su: pripremanje terena i iskop, iskop se obično radi sa mašinama u koliko je moguć prilaz, a gde to nije moguće vrši se ručni iskop. Betonsko armirački radovi započinju se izlivanjem košuljice mršavim betonom, zatim postavljanje oplata i armature na kraju sledi ugradnja betona pumpama uz obavezno korišćenje vibro igli kako bi se beton ravnomerno rasporedio. Završni radovi su fina ručna obrada ivica bazena do preciznih linija zatim hidroizolacija i lepljenje pločica i rubnog kamena. Sve cevi se ugradjuju pre betoniranja u armaturnu mrežu, tako da nakon betoniranja one ostaju u betonu što omogućava dugotrajnost cevi jer beton sprečava njihovo pucanje.
Vrste betonskih bazena?

Postoje skimerski i prelivni bazeni. Osnovna razlika je u nivou vode. Kod skimerskih bazena voda je 10-15cm ispod ivica bazena, dok je kod prelivnih bazena voda u ravni sa ivicama. Kod skimerskih bazena voda tokom filtracije prolazi kroz skimere a kod prelivnih bazena u prelivni kanal. Skimerski bazeni se pretežno koriste kod rezidencijalnih bazena gde je manji broj kupača, dok su prelivni za javne upotrebe zbog bržeg filtriranja vode. Obe vrste moraju da imaju mašinaku salu dok za prelivne bazene je potreban i kompenzacioni rezervoar i kanali što prelivne bazene čine 30% skupljim.

Šta je potrebno da poseduje lokacija ?

Na mestu gde će betonski bazen biti izgradjen potrebno je da postoji prostor za pomoćne postorije bazena mašinaku salu, a u koliko je bazen prelivni i kompenzacioni rezervoar. U mašinakoj sali je potrebno imati priključak za kanalizaciju gde će voda odlaziti usled pranja filtera, priključak za vodu i priključak za struju.

Kontaktirajte nas putem Emaila!

Kancelarija

Beograd, 11077
Majora Branka Vukosavljevića, 120 

Radno vreme

P-P: 8am – 10pm
S-N: Zatvoreno

Pozovite nas

  1. (+381) 063 272 555
  2. (+381) 062 319 930            

 

Shares
Share This